Midjemålet er viktigere enn vekta

Midjemål er et bedre mål på helseskadelig fedme enn BMI. Om du begynner å trene, vil midjemålet endre seg mer enn det tallet du ser på vekta. I mange tilfeller går vekta opp fordi muskler veier mer enn fett, men det du ser i speilet er likevel viktigere enn hva vekta forteller deg.

Verdens Helseorganisasjon mener at økt risiko for hjerte og karsykdommer begynner fra 80 cm rundt midjen for kvinner. Risikoen for diabetes for menn øker allerede når midjemålet når 94 cm.

Bruk gjerne også vekten som et mål for å undersøke hvordan det står til med kroppen, og for å se eventuell framgang etter en periode med endrede kosthold- eller treningsvaner. Likevel er cm reduksjon viktigere enn kilo ned i vekt.

For å finne ut om du har et helseskadelig midjemål, kan du rett og slett dele midjemålet ditt på høyden din.Resultatet av målingen bør ikke bli mer enn 0,5, hvilket betyr at midjemålet bør ikke være mer enn halvparten av høyden. Er det høyere kan det ifølge de britiske forskerne innebære en risiko for helsen din.

Du kan også laste ned appen BOD Keeper om du er interessert i å få se din framgang grafisk satt opp og dele dette med oss som skal følge deg opp mot ditt mål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *